Directie & Co

Straattheater Festival Rotterdam programmeert op 24 augustus ook voorstellingen op het water in de Rijnhaven.

Een groep mannen gaat vissen. Vier mannen met exact hetzelfde gezicht proberen allemaal op een rubberbootje te stappen omdat ze een dagje willen gaan vissen. Ze lijken zo sterk op elkaar dat ze anoniem op gaan in de groep. Ze vormen een theatrale beeldenroute. Hier staat geen groep mannen maar ‘de man’ centraal. Het resultaat is een absurde choreografie van nobele pogingen om je evenwicht te houden.

Multiples H20 is een speciale water-editie van de voorstelling Multiples van Directie & Co, een theatercollectief dat bestaat uit dansers en fysieke spelers, geleid door choreograaf en regisseur Yvonne van den Akker. Directie & Co schept theatrale situaties uit het alledaagse en verrast hiermee het publiek. In Multiples H20 proberen vier mannen met exact hetzelfde gezicht op een rubberbootje te stappen omdat ze een dagje willen gaan vissen. Ze zien er identiek uit en bewegen identiek, bang als ze zijn om uit de toon te vallen. Het resultaat is een absurde choreografie van nobele pogingen om je evenwicht te houden, een soort theatrale beeldenroute. Multiples toont een serie van scénes uit het leven van deze mannen, hoe ze hun vrije tijd doorbrengen en hun relaties tot elkaar, in een bijna surrealistische verstilling. Ze laat ons de absurditeiten van hun bestaan zien, met een knipoog. Multiples overschrijdt de grens tussen theater en het echte leven. De improvisaties van de mannen maken hun regelmatig een bijna onzichtbaar onderdeel van het stadsleven.

15.30 & 17.00 uur. Voorstelling begint bij Hotel New York voor en verplaatst zich dan naar het water in de Rijnhaven bij de Watertaxi.