Welkom

Welkom op de nieuwe website van het Straattheater Festival Rotterdam!

Er is niet veel veranderd, maar wij gaan vanaf 2019 door met een nieuwe naam. De oude website blijft voorlopig nog even bestaan, maar houdt wel in de gaten dat deze vanaf … niet meer beschikbaar is.

Het valt gelijk al op te merken dat het Welkom Thuis Straattheater Festival is veranderd. Het Welkom Thuis Straattheater Festival staat garant voor een dag fantasievol theater, spektakel, muziek en vermaak op straat. Een succesvol concept dat ieder jaar op een trouwe bezoekersbasis kan rekenen, maar dat ook toe is aan een nieuwe ontwikkeling. In 2019 heeft er een herpositionering plaatsgevonden onder de duidelijke naam Straattheater Festival Rotterdam (SFR).

Het festival heeft een unieke positie als het enige festival dat zich exclusief richt op professioneel straat- en locatietheater in Rotterdam en omgeving. Verwonderlijk, want hoe kan het dat in een stad waar de straat zo groot is, geen groot straattheaterfestival is? SFR gaat die rol stevig vervullen, met toegankelijke, spectaculaire en gelaagde programmering. Straattheater Festival Rotterdam (SFR) wordt hét Rotterdamse festival voor kwalitatief en laagdrempelig straat- en locatietheater. Op vier verschillende plekken op en om het Deliplein zijn performances met een Rotterdamse smoel te zien. De basis wordt gevormd door beeldende voorstellingen van professionele gezelschappen met de focus op dans, circus en fysiek theater. Jonge Rotterdamse circusartiesten zijn te zien naast internationaal straatspektakel.

We zien jullie graag bij de volgende editie van Straattheater Festival Rotterdam, op 24 augustus 2019!