Milan Seegers

Dit jaar hebben we weer een superleuke familievoorstelling. Koekoek, gespeeld door acrobaat Milan Seegers. Hij brengt met zijn gedresseerde kip het publiek in een maffe staat van verwarring. Een inspirerende voorstelling waarin Milan jongleert met kippen en spiegeleieren tot hij letterlijk en figuurlijk in de knoop ligt. Dat resulteert in een wonderbaarlijke acrobatische choreografie over jezelf oprapen en afstoffen en vooral over nooit opgeven!

Wist je dat Milan Seegers in 2012 afstudeerde aan Codarts Circus Arts en dat Koekoek zijn debuut solovoorstelling is die ontstaan is bij Circunstruction, de circustheaterwerkplaats van Rotterdam, waar jonge circusartiesten de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken: het maken en bedenken van een eigen circustheatervoorstelling. Circunstruction biedt afgestudeerde artiesten een plek waar zij een nieuwe, authentieke taal en hun talent als circusmaker kunnen ontwikkelen.

Milan Seegers maakt een familievoorstelling geïnspireerd op de oude traditie van de side-shows uit de begintijd van het circus, waarin freaks aan het publiek werden getoond. Hij pleit voor het lef om een buitenbeentje te durven zijn. Deze voorstelling verenigt de romantiek van in de piste staan met de harde realiteit achter de schermen. Milan vertelt het verhaal van een circus-muppet, die rondreist met zijn gedresseerde kip. Een maffe en absurde verschijning die arriveert met zijn koffertje en in een mum van tijd een heus decor uit het koffertje tovert. Met plezier laat hij zijn kunsten met zijn gedresseerde kip zien. Het kip legt eieren en zonder ook maar enige rekening te houden met de gevoelens van de kip gaat hij er mee gooien en jongleren. Even later maakt hij er “spiegeleieren’ van en draait en gooit hen in de lucht. Als de spiegeleieren beginnen te praten en hem uit te schelden raakt hij zijn zelfvertrouwen volledig kwijt. Met dans en contorsie ligt hij letterlijk en figuurlijk in de knoop. Zal het hem lukken om weer op te staan?

15.30 & 19.00 uur Deliplein voor