Nieuwsbrief augustus 2018

SCHRIJF JE IN!

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van alle informatie over het Straattheater Festival Rotterdam? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwe programma onderdelen

25 augustus is het zo ver! De 11e editie van hét straattheater festival van Rotterdam. In deze nieuwsbrief vinden jullie nog wat extra informatie.
Wil je compleet op de hoogte blijven van alle updates? Houdt dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

Toegang festival vrij: beslis na afloop wat je betaalt

Zaterdag 25 augustus vindt hét straattheater festival van Rotterdam weer plaats op en om het Deliplein. Van muziektheater tot opera comedy, van danstheater tot acrobatische theater, van locatietheater tot mobiele performances. Enkel de meest spannende en nooit-te-vergeten acts worden getoond. Bekijk het programma hier.

Genoten? Laat je waardering voor de artiesten blijken en geef gul in de speciale bakken die na elke voorstelling rondgaan! Het overgrote deel van het programma is vrij toegankelijk: je beslist na afloop wat je betaalt. Als je alleen een pinpas bij je hebt: bij de infobalie kun je (muntgeld) pinnen. Handig! Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan het festival dat niet voor 100% gesubsidieerd wordt.

Kaartjes voorstelling Duiventil

Voor de bijzondere voorstelling Duiventil van Pigeon on Piano op het Rijnhavenplein moet je een kaartje kopen van 1 euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de voorstelling zelf of bij de infostand.

NIEUW Q&A over straattheater

Nieuw deze editie is het programmaonderdeel ‘Q&A over straattheater’. Wil je meer komen te weten over straattheater, over de artiesten of over hoe de voorstellingen tot stand zijn gekomen doe dan mee met Q&A over straattheater. In een select groepje van max 15 deelnemers ga je mee op pad met theatermaker Danny Molenaar van Theatergroep Levend Lijf en krijg je antwoorden op de vragen die je altijd al had willen weten over straattheater(artiesten). Tijdens de Q&A over straattheater vertelt Danny Molenaar over de ins en outs van het festival, de voorstelling en de theaterdiscipline. Daarna is er gelegenheid om met de artiest in contact te komen door het stellen van vragen over de voorstelling of het artiestenbestaan.

Tijden (ovb) Q&A zijn:
– 15.30 – 16.00 voorstelling Safe van Compagnie Mobilette
– 18.00 – 18.40 voorstelling Aliekloesief van De Vrouwen van Wanten
– 20.00 – 20.30 voorstelling One of these these days van Tall Tales acrobatics

De Q&A is op inschrijving te volgen. Dat kan vanaf nu per mail: info@peu.nu, op de dag zelf bij de infostand en na afloop van de voorstelling bij Danny Molenaar als er nog plaatsen zijn. Je gaat eerst naar de voorstelling kijken en daarna verzamelen de deelnemers zich bij Danny Molenaar voor de Q&A.

Kindersafari

Voor kinderen ook geen verveeld moment op het straattheaterfestival. Het programma is zo ingedeeld dat de kindervoorstellingen (Maanzucht en Aliekloesief) en de activiteiten (Brulrace en workshop theater) elkaar afwisselen waardoor de kinderen een route kunnen volgen om niets te hoeven missen. Deze exclusieve safari kan je ook volgen met Meester Geert. Hij is herkenbaar aan de palmboom die hij meedraagt. Of kijk van het weekend op het youtube kanaal van Meester Geert voor de aankondiging.

Daarnaast kunnen kinderen heel de dag door aan de slag in het textielatelier van Pepavana (Spetterboot maken) en bij de circuswerkplaats van Circus Rotjeknor.

Instagram

Volg jij het Straattheater Festival Rotterdam al op Instagram? Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @straattheaterfestivalrotterdam en wanneer jij jouw foto’s tagt met #straattheaterfestival dan weet je zeker dat jouw foto’s te zien zijn. Natuurlijk geven wij jou een like, wij vinden het namelijk altijd leuk om foto’s van het straattheaterfestival gemaakt door het publiek te zien.
 

Hebben jullie al gestemd?

Rotterdam Festivals bestaat 25 jaar en daarom roepen ze dit jaar een publieksaward in het leven. Die wil het Straattheater Festival Rotterdam (25 augustus) natuurlijk graag winnen! Stemmen jullie op ons, dat kan via www.hetbestefestival.nl.
De winnende organisatie ontvangt zondag 16 september – tijdens de opening van het cultureel seizoen – een award voor Het Beste Rotterdamse Festival Aller Tijden en wordt door Museum Rotterdam benoemd tot Echt Rotterdams Erfgoed. Stemmen jullie ook op ons?