Over het festival

Hét straattheaterfestival van Rotterdam

Straattheater Festival Rotterdam (SFR) is een gratis toegankelijk straattheaterfestival voor jong en oud. Het vindt plaats aan het einde van de zomer op en om het Deliplein-Katendrecht te Rotterdam, maar inmiddels behoren het Dolf Henkesplein, de Rijnhavenbrug en het Wilhelminahoofd ook tot de festivallocatie. Straattheater Festival Rotterdam 2021 vindt plaats op 21 augustus van 14.00 – 20.00 uur. Houd deze website en onze facebookpagina in de gaten voor nieuws!

Wil je altijd direct op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Straattheater

Straattheater Festival Rotterdam laat het publiek nazomeren op een aantrekkelijk, innemend en warm festival met spraakmakend straattheater in de sfeer van het Straattheater Festival in Avignon.  Een visuele beleving, die wordt gedeeld met vrienden en familie. Er wordt veel aandacht besteed aan het selecteren van acts en we zorgen ervoor dat we elke keer weer een gevarieerd programma opzetten met verschillende podium disciplines om zo een hele dag te vullen met hoogwaardige acts. Muziek en theater, horen en zien, workshops, eten en drinken en nog veel meer, op één van de zich het leukst ontwikkelende stukjes Rotterdam.

Samen beleven

Straattheater Festival Rotterdam heeft een gastvrij, open karakter en heeft ontmoeting en uitwisseling hoog in het vaandel staan. Straattheater raakt. Gezamenlijk kijken naar de inspirerende acts creëert een bijzondere belevenis voor iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en afkomst. Het SFR slaagt er ieder jaar weer in om een intieme setting te creëren voor alle bezoekers. 
Straattheater Festival Rotterdam is voortgekomen uit het Welkom Thuis Festival. Het festival stond garant voor een dag fantasievol theater, spektakel, muziek en vermaak op straat. Het bleek een succesvol concept dat elk jaar op een trouwe bezoekersbasis kon rekenen. Het gratis festival is met de 12e editie toe aan een volgende stap. Met de nieuwe naam wil Straattheater Festival Rotterdam gezien worden als hét straattheaterfestival dat speelt met de mogelijkheden die de straten van de stad Rotterdam biedt en daarin de artistieke grenzen opzoekt. 

 

Pacific Enterprises Unlimited is ook te vinden op www.organisatiebureau-info.nl.