Pop-Up 2020

Straattheater Festival Rotterdam (SFR) dat op 22 augustus plaats zou vinden, gaat dit jaar vanwege COVID-19 helaas niet door, maar dat betekent niet dat er geen straattheater te zien is aanstaande zaterdag. Om toch het straattheatergevoel in Rotterdam te behouden, heeft de organisatie een verrassende pop-up act geregeld die op meerdere plekken in Rotterdam te zien gaat zijn en de bezoekers van de verschillende locaties zal laten verwonderen. Maar dat niet alleen. Eén van de performers zal de act vanuit haar oogpunt streamen op social media.

Niet alleen krijgen de bezoekers van de locaties de pop-up act te zien, ook kan Renske Krijger, prijswinnaar van de winactie die SFR eerder heeft georganiseerd, van een spectaculair optreden in haar tuin genieten.

De pop-up act, Webbing Dress, gaat over positieve energie en over verbinding en is geproduceerd door Boost. Het vindt plaats op de stoep en verbeeldt de schoonheid van afstand in circus, dans en muziek. Het wordt uitgevoerd door een muzikant, een contorsionist (slangenmens) en een cameravrouw. Deze laatste performer is onderdeel van de scene en streamt de performance. Er is een vierde speler, een muzikant die vanuit thuis participeert en alleen in de streaming te zien is. Bij de voordeur is hij live te horen via de speakers. Sjaak Overveld (programmeur) over de act: “In deze tijden kunnen we wel wat positieve energie gebruiken. Het is fijn dat we iets nieuws kunnen proberen en daarmee wat positiviteit en verwondering de wereld in kunnen helpen.”

“Volgend jaar gaat het straattheaterfestival wel door, en dan pakken we flink uit”, aldus Femke Schot (zakelijk leider). “Deze vindt dan op de bijzondere datum 21-08-21 plaats, dus het kan niet anders dan dat het een bijzonder Straattheater Festival met fantastische acts gaat worden.”

Credits Boost: Regie: Lennie Visser, Vormgeving: Jelle Engel, Spelers: Minka Parkkinen (contorsionist), Susana Vílchez (camerawerk), Marc Alberto (saxofonist), Reggy van Bakel (vibrafoon), Frans Caris (livestream)