Programma 2016

Hét straattheaterfestival van Rotterdam

Voorstellingen

Alle voorstellingen zijn gratis. Alleen voor de Fietzerria geldt een bijdrage van 3 euro.

Locatie festival: Katendrecht, Rotterdam. ‘Deliplein Voor’ = bij Sumatralaan. ‘Deliplein Achter’ = de ‘punt’ van het plein.
Plattegrond_WTSF

Download de PDF voor papier of scherm: Programma Straattheater Festival Rotterdam 2016 of voor onze kleine gasten: Kinderactivitein Straattheater Festival Rotterdam 2016.

HOTEL MODERN: ‘PUBLIEKE FIGUREN’

Besloten universum met eigen logica
“Stil in de drukte van de stad woont een vrouw in een etalage. Ze leest, kookt soep, kamt haar haar. Tussen de bladzijden van haar boek vindt ze onheilspellende briefjes, in de bouillon krioelen kreeftjes. Of niet? In de beslotenheid van haar kleine universum volgt alles zijn eigen logica…”
Doorlopend / Deliplein Voor / Theater

DIRECTIE & CO: ‘WAS XL’

Wapperende emoties binnen een strak stramien
“Zes wasvrouwen transformeren de stad tot een wereld van wit wasgoed. Wasgoed dat de hoofdrol speelt in een vluchtig drama dat voorbij trekt. Binnen hun strakke stramien krijgen de emoties van deze fanatieke wasvrouwen soms flink de overhand..”
14.00 uur Deliplein Voor; 16.00 uur Wilhelminapier-Hotel New York; 17.30 Deliplein Voor / Straattheater / Ook voor kids

DUDA PAIVA COMPANY: ‘BREAK A LEGEND’

Schuimrubberen danspartners en klassieke types
“Met danspartners gesneden uit flexibel schuimrubber wordt een magische wereld gecreëerd. Soms pijnlijk confronterend, maar altijd met gevoel voor humor. Ontmoet Nikè, de Fates, Medusa en anderen en laat je verleiden door hun verhalen en passies…”
14.30 uur; 17.00 uur / Deliplein Voor / Dans / Ook voor kids

COMPAGNIE MOBILE: ‘DESPOOT’

Losgeslagen beest vol magische elegantie
“Er loopt een machine door de straten. Een robot die beweegt als een magisch en elegant dier. Het beest is, als een gevaarlijke gorilla, losgeslagen. En zijn begeleider lijkt geknecht…”
15.00 uur Rijnhavenbrug; 15.30 uur Rijnhavenplein; 19.30 uur Deliplein Voor / Straattheater / Ook voor kids

PIKZPALACE: ‘BOUCHERIE BACUL’

Beenhouwen als twijfelachtig levenswerk
“Boucherie Bacul is een ouderwetse slagerskraam, maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, gelukkig krijgen ze af en toe hulp van hun dubieuze Russische stagiar…”
14.30 uur; 16.00 uur; 17.30 uur / Rijnhavenplein / Theater

WITTE RAAF: ‘NIET OMKIJKEN’

Op zoek naar liefde in de onderwereld
“Alle mensen, dieren en bomen raken in vervoering als ze Orpheus’ muziek horen. Het liefst zingt hij voor zijn vriendinnetje Eurydice. Dan wordt ze door een giftige slag gebeten en sterft in zijn armen. Orpheus is ontroostbaar, hij kan niet leven zonder zijn geliefde. In de onderwereld gaat hij naar haar op zoek..”
15.00 uur; 18.00 uur (voorstelling duurt 60 min) / Deliplein Voor / Muziektheater / Ook voor kids

HUIZE LINDA: ‘NATALIE’

Wandelwagen vol fantasie
“Natalie is een wandelwagen voor volwassenen. Ze zal onaangekondigd opduiken in het straatbeeld. Natalie prikkelt de fantasie, niet alleen door haar verschijning, voorbijgangers worden uitgenodigd voor een ritje…”
14.00 uur; 15.30 uur; 17.00 uur; 18.30 uur / Rijnhavenbrug / Straattheater

DANCE AND DIVERSITY: ‘COCOONING’

Zinnenstrelend danstheater
“Een duet tussen man en vrouw waarin lichaam en energie centraal staan. Een fysieke dansvoorstelling met een vleugje humor, waarin de spanningen hoog oplopen. Door middel van visueel sterke beelden in de vorm van decor, kostuum en moderne dans, zal deze voorstelling een streling zijn voor de zintuigen.”

17.30 uur Wilhelminapier-Hotel New York / 19.00 uur Deliplein Voor / Danstheater / Ook voor kids

NVDP THEATERPRODUCTIES: ‘ROEST’

Gecorrodeerde harten in een ijzeren grit
“Het ijzeren grit van een huis met zijn ijzeren bewoners. De personages en het huis lijken met elkaar vergroeid te zijn. Tussen de bewoners zie je de oude liefde van lang geleden, de terugblik op hoe het vroeger was en de saaiheid van wat het bestaan nu geworden is. Het huis vindt dat het wel lang genoeg stil heeft gezeten en zorgt voor verandering…”
14.30 uur; 16.30 uur; 18.00 uur / Wilhelminapier-Hotel New York / Danstheater / Ook voor kids

CIE PILE EN FACE (v/h Circunstruction) ‘THE SUM OF WHAT WE DO’

Speelveld tussen circus en dans
“Circus zonder voorspelbaarheid en dans als communicatiemiddel: in deze voorstelling is de ruimte tussen circus en dans het speelveld van ‘fysieke virtuositeit’. Ga mee op deze creatieve zoektocht van dit jonge gezelschap. Met acrobatiek, dans, ‘hand tot hand’ en objectmanipulatie.” (Deze voorstelling stond eerder aangekondigd als Circunstruction ‘On the other hand’)
16.00 uur Deliplein Voor; 18.00 uur Deliplein Achter (voorstelling duurt 45 min.) / Circustheater / Ook voor kids

Cie pile en face

 

 

 

Zelf meedoen

Ukulele Paradijs – Optreden en play along
15.00 uur; 17.00 uur / Deliplein Achter / Ook voor kids

Workshop Indoor flip-flops – Textiel atelier – Pepavana
Indoor flip-flops maken onder begeleiding van de altijd even geduldige en creatieve Pepavana. Geweldige resultaten met karton (2 of meer lagen), lijm en reststofjes. Doorlopend / Deliplein Voor / Ook voor kids

Circus Rotjeknor – Circus werkplaats
Circus Rotjeknor verzorgt tijdens het Welkom Thuis Straattheater Festival een circus speelplaats voor alle kinderen en ook volwassenen. Leer in de workshop de circusdisciplines die straatartiesten vaak gebruiken voor hun acts. Doorlopend / Deliplein Achter / Ook voor kids

Fietzerria – My pizza oven, Kees Schrijver – Pizza maken op de fietsoven
De kracht van de lekkere smaak van de pizza zit niet in de kwaliteit van de bloem, de smaak van de tomaten of de kaas, maar in het speciale kruid genaamd: gevoel! Maak samen een overheerlijke pizza in de houtoven bakfiets. Doorlopend / Deliplein Achter / Ook voor kids

Volwassenen bekennen kleur – kleuren voor volwassenen
Doorlopend / Deliplein Voor

Eten en drinken

Bij een welkom thuis-gevoel horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Die zijn er deze editie van het Straattheater Festival Rotterdam weer volop! Met onder meer Krep de la Crepe, Ray’s Wagen friet foodtruck, De Hollandse Cocktailkraam, Salita’s Surinaamse bara en roti, De IJscoman, Sabor Sabor Mexican cuisine, Indonesich eten van Simon, Walhalla bar en de vele gezellige restaurantjes op het Deliplein.