Hét straattheaterfestival van Rotterdam

Locatie festival: Katendrecht, Rotterdam. ‘Deliplein Voor’ = bij Sumatralaan. ‘Deliplein Achter’ = de ‘punt’ van het plein.
Plattegrond_WTSF

Let op! De tijden zijn iets aangepast. Download hier de meest recente PDF voor papier of scherm: Straattheater Festival Rotterdam 2017 Programma update

Voorstellingen

BRAM GRAAFLAND: ‘DE GILLENDE KEUKENPRINS’

Theater, circus, rockconcert én De Pannenkoek
Met zijn keukenorgeldrumgestel beroert deze woeste prins alle zintuigen. Op het menu staat: De Pannenkoek. De ingrediënten: rondvliegende kookwaar, een vlijmscherp koksmes en stampende rockmuziek.
Duur: 30 min / 15.30 & 19.00 uur / Deliplein Voor

LLLITERATE LAUNDRETTES: ‘HANGEN DE VUILE WAS BUITEN’

Diepe geheimen uit de poëtische wasmachine
De Laundrettes delen hun ‘vuile was’ dichterlijk. Het publiek mag hun stille verlangens, dromen en vuile was op kledingstukken schrijven en ophangen aan de waslijn met poëtisch wasgoed.
Duur: 45 min / 15.00 & 17.00 & 18.00 uur / Wilheminahoofd

NEO-FANFARE 9X13: ‘TRANCE’

Donker muziektheater vol verrassingen
Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen vol tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie en andere attributen.
Duur: 40 min / 14.00 uur Deliplein Voor / 16.00 uur Wilhelminahoofd

NIEUW LEF: ‘THE FUNNY FREAK SHOW’

Clownesk participeren
Hilarische familievoorstelling rondom de participatieperikelen van Clowntje Pep. ‘Hard, maar helder, daar houden wij van vandaag de dag’, kondigt de spreekstalmeester al aan. Deze show draait om de allereerste verplichte openbare sollicitatie als circusclown voor langdurig werklozen.
Duur: 15 min / 14.30 – 16.00 & 16.30 – 17.30 & 18.00 –
19.00 & uur/ Rijnhavenplein

ENGE BUREN: ‘VREEMDE VOGELS’

Absurdistisch entertainment
Via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.
Duur: 30 min / 17.00 uur Deliplein Voor / 19.30 uur Deliplein Voor

FAKTOTUM THEATER: ‘NOMOFOBIA’

Smartphone-exorcisme
We hebben slecht nieuws voor u: u lijdt aan de smartphoneziekte. Als u niet oppast, heeft u uw leven compleet ver-appt. Maar er is hoop! U kunt zich vandaag bevrijden door deze unieke therapie met de unieke groentepiano. Allemaal wetenschappelijk bewezen natuurlijk én uitgevoerd door een echte professor.
Wacht niet langer.
Duur: 30 min / 15.00 uur Deliplein Voor / 17.30 uur Rijnhavenplein

DUO BERLINGO: ‘NO WAY BACK’

Eindeloos stapelen en balanceren
“Dromen najagen doe je ver van comfortzones en zekerheden.” Duo Berlingo stapelt, balanceert, manipuleert. Hoe hoger de torens, hoe dichterbij de illusie. Een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en ook een beetje over het leven.
Duur: 35 min / 18.30 uur Deliplein Voor

NIELS HARDER: ‘WEIRDO OF WONDER’

Hilarische illusies
Nadat Niels Harder het uiterst kritische jurylid Simon Cowell wist in te pakken bij Britain’s Got Talent, durft hij nu ook Rotterdam aan. Met zijn knotsgekke magie, maffe trucs en hilarische illusies zal hij
nog lang van zich laten spreken.
Duur: 30 min / 17.30 uur / Deliplein Voor

FAMILIAR FACES (i.s.m. Circunstruction): NOT SURE WHERE THIS IS GOING

Dans, theater en acrobatiek om de wereld te snappen
“Met vallen en opstaan, een willekeurige gebeurtenis, op het juiste moment op de juiste plek. (…) Samen vallen we. Samen staan we op.” Deze jonge partneracrobatiekgroep is dit jaar afgestudeerd aan de Circusschool ACaPA in Tilburg. Dans, theater en acrobatiek zijn hun instrumenten om de wereld beter te begrijpen.
Duur: 15 min / 16.00 uur Deliplein Voor

Zelf meedoen

Ukulele Paradijs – Optreden en play along
“Je zult in korte tijd leren hoe je met enkele eenvoudige akkoorden heel veel liedjes kunt spelen. We besteden ook vooral aandacht aan ritme en maatgevoel, want dat maakt het grote verschil. Tussendoor zullen we ook een beetje theorie behandelen en heel veel leuke liedjes zingen en spelen.”
Voor volwassenen (maar kinderen mogen meedoen)
Duur: 1 uur / 15.00 & 17.00 uur / Deliplein Achter
Pepavana – Textiel atelier
Creatief met textiel onder begeleiding van de altijd even geduldige en vindingrijke Pepavana. Het textiel atelier heeft het thema Summer of Love (1967, 50 jaar geleden). Ontwerp je eigen telefoonhoesje of notitieboekje at the Pepa’s Only Heart Club Bende met Pepa van Asperen. Het resultaat is echt te gebruiken, dus weer duurzaam knutselen met behulp van karton, boekbinderslijm en restjes stof. Voor de kleintjes een hippie armband of hoofdband met een grote bloem. 
Voor volwassenen & kinderen
Doorlopend tussen 14.00-20.00 uur / Deliplein Voor

Circus Rotjeknor – Circusspeelplaats
Kom naar de enige echte circusspeelplaats van Circus Rotjeknor. Hier leer je circusvaardigheden als koorddansen, ballopen, éénwielfietsen, stelten lopen, draaien met bordjes, diaboloën en natuurlijk jongleren.
Voor kinderen (maar volwassenen mogen meedoen)
Doorlopend tussen 14.00-20.00 uur / Deliplein Achter

Eten en drinken

In de foodcarrousel op het Deliplein zijn cocktails, internationale gerechten en andere lekkere hapjes verkrijgbaar. Cocktails van Flint Van de Gronden, Surinaams eten van Salita, biologische frieten van Kitch ’n Booz, exotisch Mexicaans van Sabor Sabor, koffie en heerlijk gebak van Bitter & Real, Indonesische hapjes van Simon Brightwell en zijn lieftallige vrouw, Krep de la crêpe, overheerlijke saté van de Stadsjutter Rotterdam, kwaliteit ijs van De IJscoman en natuurlijk de buitenbar van Theater Walhalla. Of geniet van het gevarieerde culinaire aanbod aan gezellige restaurantjes en eetgelegenheden op de Kaap.