SFR 2019

Bedankt!

Het zit er weer op: Straattheater Festival Rotterdam 2019 was een groot succes. Fantasievol straattheater, veel bezoekers, mooi zonnig weer en een super fijne sfeer. Het publiek heeft enorm genoten van de wonderbaarlijke programmering en deelde de bijzondere belevenis van het gezamenlijk op gaan in de verrassende acts op een bijzonder podium: de straat.

Bezoekers, fondsen, sponsoren, medewerkers en artiesten – heel erg bedankt!

(Fotografie: Anne Diertens en Petra Groenenboom)

Het festival

Download het programma 2019 hier!

Food & Drinks

Op Straattheater Festival Rotterdam zijn er naast de verrassende optredens en performances, heel veel restaurantjes en eetstandjes te vinden waar je de lekkerste dingen kunt eten en drinken.

Salita – Surinaams | Simon – Indonesisch | Sabor Sabor – Mexicaans | De Fruitbaron – vers fruit | De Ijscoman – vers bereid ijs | Krep de la crêpe – crêperie | Pipowagen – bier, wijn, fris | Ray’s wagen – Bio friet en meer | Miss Latte – verschillende soorten koffie.

Praktische informatie

Informatiestand

De informatiestand van Straattheater Festival Rotterdam vind je in de punt van het Deliplein. Hier kun je terecht voor de kaartjes voor de voorstelling van Mees en voor de Kindersafari, inhoudelijke informatie over het programma en al je andere praktische vragen. Ook is hier het festivalprogramma af te halen. En je kan natuurlijk een donatie doen voor het festival en de artiesten. Heb je geen kleingeld op zak dan kan je ook een donatie doen met pin.

Slecht weer
Bij (dreigend) slecht weer kunnen voorstellingen worden uitgesteld, verplaatst of afgelast.

Rolstoeltoegankelijkheid
Vrijwel alle speelplekken zijn goed bereikbaar voor rolstoelers. Aan beide zijden van het Deliplein zijn op- en afgangen. Soms kan het nodig zijn om de hulp van de organisatie in te roepen. Spreek in zo’n geval een medewerker aan, herkenbaar aan het logo van het festival op de kleding.

EHBO
Tijdens Straattheater Festival Rotterdam is er EHBO aanwezig die je kunnen helpen bij eventuele problemen. Vraag even bij de informatiestand waar de hulpverleners zijn.

Toiletten
Voor toiletten verwijzen we naar de horeca op en om het Deliplein en de Wilhelminapier. Combineer je bezoek eventueel met een consumptie.

Beslis na afloop wat je betaalt

Het overgrote deel van het programma tijdens Straattheater Festival Rotterdam is vrij toegankelijk: je beslist na afloop wat je betaalt. Laat je waardering voor de artiesten blijken en geef gul in de speciale boxen die na elke voorstelling rondgaan! Alle Straattheater Festival Rotterdam-artiesten zijn professioneel en leven van hun werk.

Food&drinks

Op Straattheater Festival Rotterdam zijn er naast de verrassende optredens en performances, heel veel restaurantjes en eetstandjes te vinden waar je de lekkerste dingen kunt eten en drinken. Salita – Surinaams | Simon – Indonesch | Sabor Sabor – Mexicaans | De Fruitbaron – vers fruit | De Ijscoman | Krep de la crêpe – crêpes | Pipowagen – bier, wijn, fris, cocktails | Ray’s wagen – Bio friet en meer | Miss Latte – div soorten koffie.

Kaartverkoop

Enkel voor het vogelhuis Mees en de Kindersafari betaal je een klein toegangsbedrag. Je hoeft vooraf geen kaartjes te kopen, deze zijn bij de voorstelling en bij de informatiestand te koop.

Bereikbaarheid

Alle speelplekken van Straattheater Festival Rotterdam (Deliplein en de Wilhelminapier) zijn goed te bereiken met de fiets en het openbaar vervoer. De metrohaltes Rijnhaven en Wilhelminakade zijn op 5 tot 10 minuten lopen afstand.

Kom je met de auto parkeer dan zo veel mogelijk in de parkeergarages op de Kop van Zuid. Parkeren kan ook in de wijk Katendrecht. Maar overal geldt betaald parkeren.

In verband met de werkzaamheden van de Fenix Lofts aan de Veerlaan en het Dolf Henkesplein zijn de optredens aldaar verplaatst naar het Deliplein.

Straattheater Festival Rotterdam 2021

Helaas is het Straattheater Festival Rotterdam wegens de omstandigheden afgelast voor de editie van 2020. We verwelkomen jullie graag op de editie in 2021! Meer informatie over de datum volgt in de toekomst.