SFR en COVID-19

Het coronavirus houdt Nederland en de wereld stevig in zijn greep. Het is een gekke en onzekere tijd. Wij zien uit naar betere tijden vanaf juni en dat alles langzaamaan weer op gang komt. Het zou fijn zijn als we ons samen weer kunnen verwonderen en verblijden door het kijken naar inspirerende voorstellingen in de buitenlucht.

Wij hopen dat Straattheater Festival Rotterdam door kan gaan op 22 augustus, maar we moeten een verantwoorde en realistische keuze maken. Hierbij laten wij ons uiteraard leiden door de regels en richtlijnen van de regering, het RIVM en de Gemeente Rotterdam. Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Vanaf die periode kunnen we hopelijk vooruitkijken. Voor nu weten we dus nog niet precies hoe de situatie rond het coronavirus zich zal ontwikkelen. Middels de nieuwsbrief, website, Facebook en Instagram zullen we de ontwikkelingen omtrent het straattheaterfestival blijven communiceren.

Achter de schermen zijn we al bezig met de voorbereidingen om wanneer het mogelijk is toch een fantasierijk straattheaterfestival te presenteren ook al is het in een afgeslankte vorm. Tijdens de showcase festivals STRTFSTVL en de Zomerpreview in het kunstzinnige Diepenheim hebben we al leuke voorproefjes van, tot de verbeelding sprekende, voorstellingen gezien. Dat belooft wat! 

Voor nu wensen we iedereen heel veel sterkte. Pas goed op jezelf en op elkaar en hopelijk tot snel.

Femke en Sjaak.